Estimulació Musical amb nadons fins a 12 mesos

Deja un comentario

El dimecres 4 de Febrer a TATA INTI iniciem el taller d‘ESTIMULACIÓ MUSICAL per a nadons fins a 12 mesos, a càrrec de Raül Planas, pare i músicoterapeuta creador de MúsicoterapiaGarraf

Captura de pantalla 2015-01-21 a la(s) 10.34.17

Amb aquesta entrada volem explicar-vos una mica més i millor els beneficis de la música en la etapa infantil (text del Raül Planas).

Música en família: un regal per a tota la vida.

Un dels beneficis més importants de la música és que ens ofereix la possibilitat d’apropar-nos i comunicar-nos amb els nostres fills d’una manera memorable i única.

A partir del cinquè mes de gestació el fetus ja té totalment desenvolupat el sentit de l’oïda, de manera que, al néixer, el nadó, està totalment preparat per rebre estímuls musicals. D’aquí es desprén que la música és el seu primer llenguatge, el qual, en nombroses ocasions, entén millor que el llenguatge verbal. De fet, tots els éssers humans passem per una etapa pre-verbal però no per una etapa pre-musical.

Aquesta capacitat que tenen els nadons i nens en l’etapa primerenca d’assimilar la música fa que aquesta sigui un excel.lent mitjà per a desenvolupar la sensibilitat auditiva, afavorir l’atenció, i la memòria, promoure l’adquisició del llenguatge, treballar les habilitats motores, potenciar les habilitats comunicatives, establir vincles afectius i contribuir al seu desenvolupament integral.

Hi ha nombrosos estudis científics que proven que l’estructura del cervell pot variar segons l’experiència i formació de cada individu. Gràcies a aquesta plasticitat del cervell, la música pot millorar la qualitat de vida dels infants tant a curt com a llarg plaç.

D’aquí que poguem afirmar que les estones de música compartides en familia, no només ens faran passar moments inolvidables sinó que aportaran als petits uns beneficis que duraran per sempre. Per aquest motiu, diguem que els estem fent un regal per a tota la vida.

Raül Planas

Musicoterapeuta i pare d’en Barcel (22 mesos)

Objectius generals del taller:

Enfortir les relacions i els vincles emocionals entre pares i fills.

Afavorir desenvolupament integral de l’infant, a nivell psicomotriu, cognitiu, social, emocional.

Treballar l’adquisició del llenguatge i ampliar el vocabulari.

Potenciar el sentit estètic.

Estimular l’atenció i la concentració.

Millorar les capacitats d’obsevació i discriminació.

Educar l’oïda.

Treballar la motricitat fina i grossa.

Adquirir l’esquema corporal.

Desenvolupar la capacitat d’expressar i comunicar.

Activitats:

Els nadons i nens, en companyia de les famílies, podran cantar, tocar, escoltar, mirar, explorar, fer sons, compartir, riure i jugar a partir de cançons, jocs de falda, moixaines, danses, activitats amb moviment, audicions, exploració d’instruments i relaxació.

Objectius:

Per als nadons de 0-1 anys

Amb els més petits iniciem la descoberta del seu cos, del llenguatge oral, del ritme, del moviment, de la música. Aprendran a sentir, a percebre i, a poc a poc, a expressar-se. Mitjançant moixaines i jocs de falda, cançons, danses, instruments i joguines de so, aconseguim que els nadons i els més petitons rebin una estimulació afectiva única a través de la veu i el contacte amb el cos dels seus pares.

No us ho penseu i veniu a gaudir d’una activitat preciosa amb els vostres nadons que de ben segur us encantarà

INSCRIPCIONS OBERTES 

places limitades

Informació i inscripcions a: espaitatainti@gmail.com

I a més a més…Musicoteràpia Garraf destina el 0.7% del seu pressupost a fer arribar la música als nens de Nicaragua.

musicoterapiagarraf.blogspot.com.es

 

Anuncios

Autor: Tata Inti

Intalaciones de juego libre y creativo para la pequeña infancia. Ocio en familia de calidad basado en el juego libre, la crianza y la creatividad. Proyectos de intervención social a través del juego y la creatividad

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s